All Posts in Category News

NAGRADA – LESENA IKONA 2016

Naš proizvod MINI for-4 je bil na včerajšnji slavnostni podelitvi izbran kot LESENA IKONA 2016 za turistično arhitekturo leta 2016.
Objekti MINI for-4 so bili v celoti plod podjetja Ekokoncept.
Hvala organizatorju in vsem, kateri ste nam do sedaj in nam boste tudi v bodoče zaupali svoj objekt tako v projektiranje kot izdelavo.

projekt: Bičkova skala

Natanko pred letom dni smo pričeli sestavljati enega lepših projektov na Bledu.
Blatni in močvirnati grič smo spremenili v izjemno oazo miru in užitkov 🙂

Občutek za oblikovanje

zgradbo na sliki je izdelal Charles-Édouard Jeanneret-Gris

Zelo nazoren dokaz, da skladno in enostavno oblikovanje živi večno. Ker je kvalitetna izvedba danes že samoumevna je potrebno ogromno pozornosti vložiti prav v projektiranje in oblikovanje objekta.
Preveč-dizajnirane stvari so minljive in se jih lahko hitro pomeša s takoimenovano ‘bijoux’ navlako.
Ikona večne arhitekture Mies je rekel: ‘Less is more’ .

SREČNO 2016

Decemberska – ek020

Ker zima nikakor ne pokaže zobe smo izkoristili priložnost toplega vremena in postavili še zadnjo letošnjo počitniško/bivalni objekt nad cerkniškim jezerom.
ek020 je kraljica med malimi dvokapnimi objekti z vsem luksuzom velikih !

Vrtni paviljon, savna in sprostitev

V prevaljah smo uspešno postavili vrtno zabaviščni pavilion k novogradnji. Savna, kopel, tatami, vreča za boks in sprostitveni kot s HiFi komponentami, seveda.

Skoraj vseljeni

Skrbno načrtovan in tudi skrbno izdelan objekt na primorskem se bliža točki vselitve. Skrajni cilj investitorja so Božični prazniki !

Essen, RedDot Gala 2015

Na podelitvi najvišjega oblikovalskega priznanja v družbi predsednika uprave China Airlines, CAT,… , oblikovalskih studijev Ferrari, Yamaha, Mercedes, Bosch, …

Lep dogodek, morda malo nemški ! Predvsem pa smo ponosni, da smo prvi v sekciji malih objektov v evropi prejeli tako mogočno priznanje !

AvtoDom park obratuje

Recepcija in prodaja spominkov že obratuje in gosti popotnike na svojem parkirišču.
Ste vedeli, da se lahko tukaj tudi vkrcate na vlak, z avtomobilom, in se v 30 min prepeljete do Mosta na Soči. Izjemna družinska izkušnja!

V skorajšnjem pričakovanju

Hiša je perfektna! Zasnovana po terenu tako, da ob največjem izkoristku prostora ponuja vrhunsko bivalno klimo tako poleti kot pozimi. Za zelo, zelo nizko energetsko potrošnjo poskrbi kar narava sama.

V številkah. 2.250m3 izkopane gline, večinoma razmočene, 26m dolge in 3,5m visoka škarpa, stopničasti temelji, posebna ojačitev vkopanega bloka kjer objekt deluje kot sidrna škarpa, …

RED DOT AWARD 2015

Na 60. podelitvi najprestižnejših svetovnih nagrad za produktno oblikovanje Red Dot Award: Product Design je naš leseni bivalni objekt ekokoncept mini for-2 navdušil 38-člansko žirijo in prejel nagrado za odličnost pri oblikovanju. Veseli nas, da so, po večletnem prizadevanju po prepoznavnosti naše kakovosti tako doma kot v tujini, le-to prepoznali v svetovnem merilu in nam nagrado RED DOT podelili,”zaradi izjemno dobro izvedenega, premišljenega in prepoznavnega oblikovanja”.

Za nagrado se zahvaljujemo tudi vsem dosedanjim in bodočim kupcem objektov ekokoncept.

Sprejemni in prodajni pavilijon v Bohinju

Za Slovenske železnice smo izdelali prvi paviljon, ki bo služil kot recepcija in prodajni salon spominkov, tik ob železniški postaji v Bohinjski Bistrici. Paviljon bo namenjen predvsem obiskovalcem novega parkirišča avtodomov.

Sejem Internautica 2015

Zelo lep pričetek pomladi in novih delovnih podvigov. Z našim iznajdljivim konceptom smo navdušili tudi navtično srenjo.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem in kupcem , da ste nas obiskali in se pustili pogostiti 🙂

Še ena prisrčna v okolici Nove Gorice

Odlično vreme nam je omogočilo ekspresno postavitev ene najlepših in domiselnih hiš iz nabora ekokoncept. Vesel in zadovoljen investitor je po birokratski vojni, katero smo rešili prav mi uspel pridobiti gradbeno dovoljenje tudi za nekoliko drugačen objekt !

zahvala, DOM 2015

Spoštovani,

v imenu celotne ekipe ekokoncept se vam zahvaljujemo za izjemen obisk in izkazano prijaznost na sejmu DOM 2015.

Posebej smo bili veseli vaših pohval! Posebna zahvala pa tistim, kateri poznate naše predprojektirane objekte skoraj bolje od nas 🙂

Nasvidenje!

na sejmu DOM 2015 čakamo na vas, pa tudi Dr. Miro C. bo vsak čas prispel

Na letošnjem sejmu opažamo, da se je zanimanje prevesilo tudi na kvaliteto in estetiko, ne zgolj na debelino sten in vgradnjo tehničnih pripomočkov.

Veseli nas da obiskovalci cenijo nadstandardni koncept tako v zasnovi kot oblikovanju katere ponujamo.

DOM 2015, Vabljeni na klepet!

Vabljeni k obisku naše montažne hiške iz serije MINI for2 na sejem DOM 2015

BAU Munchen 2015

Letošnja zasedba sejma BAU nas je kar malo razočarala. Nobenih presenetljivih novosti predvsem na področju izkoristka naravnih potencialov (sonce, veter, voda) v smislu ALL in ONE.

Opažamo pa razmah lokalnih rekuperatorjev. Verjetno bodo sčasoma ugotovili, da je centralno prezračevanje kot poslušanje muzike na kasetah. Malo nerodno in zastarelo.

Zadovoljni smo z našo preverjeno izbiro takšne naprave po neverjetno konkurenčni ceni. Seveda si ga lahko ogledate na naši strani v zavihku ENERGIJA > Prezračevanje.

Se vidimo na naslednjem sejmu DOM v marcu!

Vesele praznike in uspešno 2015

12. 2014 ekokoncept MINI , 4x

Zahtevna pa vendar uspešna postavitev štirih imenitnih hišk na obrobje blejskega gozda.

12. 2014

V okolici ljubljane raste izjemno zanimiva hiša na neverjetno zahtevnem terenu. Med zaključkom gradnje nam je uspelo posneti fotografijo ob sončnem! vremenu.

Zaključni dotiki for-4 serija MINI

Projekt je ustvaril precejšen dren v proizvodnji vendar bomo tudi tole predali pred rokom!

10. 2014

Video and photo shooting for our ‘mini’ project !

Snemanje reklamnega spota za inovativno, naravno nizkoenergetsko počitniško hiško ali domačo pisarno. Ujeli smo še zadnji topel week-end in posneli lahkoten spot na dveh lokacijah v bližini Semiča. Prekrasna pokrajna se je prepletla z izjemnim izdelkom, krasno ekipo in odličnim vremenom!

10. 2014

z ustaljenim vremenom nadaljujemo z ustaljenim delom. Hiša postavljena v dveh dneh in pokrita še v istem tednu. Upamo na čimhitrejši zaključek res zahtevnega in zanimivega projekta!

07. 2014 – kljub nenehnemu dežju bo ‘pritličje’ kmalu zaključeno

Zahtevna izgradnja vkopane kleti z obrnjenim sistemom bivanja, kjer se bodo dnevni prostori nahajali v gornji etaži. Po večini vkopana klet bo koristila konstantno temperaturo zemlje in s tem predvsem hladila tudi gornjo montažno, dobro izolirano nadgradnjo.

V slučaju boljšega vremena (teden ob koncu Julija je obupen) bo objekt postavljen v naslednjih 10 dneh, kjer bo jasno videti mogočnost in smotrnost premišljeno načrtovane hiše ekokoncept!

07.2014 prenovljena www stran ekokoncept.com

Z novo stranjo smo opustili vse odvečne informacije. Posvetili smo se le našim inovativnim objektom, perfektni in natančni tehnologili gradnje ter ponazorili dejanski užitek v bivanju vseh naših klientov!

05. 2014 – Pričetek – Odprti kop

V bližini ljubljane na zahtevnem terenu s skoraj 2.000 kubiki izkopov v glinasto zemljino smo le pričeli z deli za krasno vkopano družinsko hišo.

04.2014 – Pomladno vzdušje v novem dodatku k hotelu – Banovci

Že v uporabi, že zadovoljstvo.

03.2014 – Sejem DOM 2014

Vljudno vabljeni k razgovoru na našem sejemskem prostoru DOM 2014.

12.2013 / 01.2014 – Božično novoletna montaža dodatka k hotelu – Banovci

Na izredni lokaciji zasebnega hotela Sončna Hiša vlada novoletno delovno vzdušje. Poleg odlične hrane in nastanitve je edini manjko (pre)kratek dan.

srečno in uspešno 2014

12.2013 – OFFICE BOXX – export

Pisarniški, počitniški in sauna boxi iz kolekcije mini namenjeni nemškim kupcem. Zavzemamo se, da bi kultura domačih pisaren prevzela tudi slovenskega delovnega človeka.

09.2013 – ekokoncept v tujini

Vedno več objav tujih medijev nas postavlja med boljše in zanimivejše izvajalce nizkoenergetskih objektov. Želimo in delamo še več interesantnih projektov pri nas in v tujini.

06.2013 – Fantastična hiša ek004

Fantastična hiša ek004 s fasado, okni, vrati,… skratka kot se šika. Čakamo še žaluzije da dobi objekt svojo ‘maskaro’.

05. 2013 – ek 004 za mlado družino

Za mlado družino postavljamo našo tipsko ek004 v idiličnem naselju ob Savinji. Trenutno smo tik pred zaključnim slojem fasade, kljub temu, da nam vreme ni najbolj naklonjeno. Veselimo se finalizacije in vam kasneje postrežemo s fotografijami končanega objekta.

04. 2013 – ekokoncept v Puli

V bližini Pule na Hrvaškem dokončujemo še en moderen objekt, ki že v fazi gradnje vzbuja občudovanje naključnih in organiziranih gledalcev. Čestamo našim arhitektom !!!

03. 2013 – ek 004 v Kopru

Nad Koprom se bo sončila in na burji sušila po naročnikovih željah predelana pritlična hiša ek004. Natančnost pri izdelavi in usklajenost naših monterjev je omogočila ‘zaprtje’ objekta v zgolj poldrugem dnevu!

09. 2012 – ek 009 v mestu

ek 009 je končno našla svoje mesto v mestu!

08.2012 – Montaža zahtevnega objekta

Po nehvaležnem začetku pomladi nam je uspela montaža zahtevnega objekta med gosto posejane sosede in mrežo žic. Glede na kompleksnost konstrukcije bomo imeli pestro in delovno poletje…

06.2012 – Ekokoncept splavi prvo leseno montažno hiško na Jadranu

Ekokoncept splavi prvo leseno montažno hiško na Jadranu v Piranski zaliv. Naročnik FONDA BRANCINI so si s samostojnim objektom nadgradil svojo gojilnico. Zaradi ekstremnih vremenskih pogojev, ki jim bo pavilion izpostavljen, smo oblikovno prilagodili in izdelali močno X-LAM konstrukcijo. Montaža in transport objekta sredi morja je bila prava dogodivščina!

05. 2012 – Piknik zadovoljnih investitorjev

Zadovoljni investitorji naše lepotice ek013 so že organizirali prvi majski piknik!

12.2011 – ekokoncept in SLOVENIA – Excellence in construction and project design

Ekokoncept se je med 34 slovenskimi podjetji predstavil v mednarodnem katalogu ‘SLOVENIA – Excellence in construction and project design’ kot uspešno tako z vidika oblikovanja kot tehnološko razvojno podjetje na področju montažne nizkoenergetske gradnje!

10.2011 – MADEXPO 2011 v Milanu

Udeležili smo se sejma MADEEXPO 2011 v Milanu. Opažamo ogromno željo italjanskih podjetij po gradnji z lesom, za katerega nimajo nevemkakšnega pred-znanja. So pa takšni gradnji izredno naklonjeni.

10.2011 – Zaključna faza tehnološko zahtevnega projekta

Smo v zaključni fazi izvajanja tehnološko zahtevnega objekta ekokoncept. Ek 013 je eden izmed ‘FLAG SHIP’ individualnih objektov iz predprojektirane serije.

15.03.2011 – Elegantna rešitev

elegantna rešitev postavitve temeljenja za različne vrste objektov ekokoncept.

15.03.2011 – postavitev hiške v 1/2 ure!!

postavitev hiške v 1/2 ure!! – bistvo montažnih hiš in utilitarnih objektov.

08.03. – 13.03.2011 – ekokoncept na sejmu DOM

ekokoncept se predstavi na sejmu DOM s svojo sodobno zasnovo bivalne nizkoenergetske celične zasnove. Bivalni pavilion!

03.03.2011 – VELOUX ekskurzija CO2 nične aktivne hiše v okolici Dunaja

VELOUX nas je povabil na izjemno zanimivo ekskurzijo ogleda CO2 nične aktivne hiše v okolici Dunaja. Poleg ogleda objekta smo spoznali tudi veliko novosti glede osvetlitve prostorov in njenega delovanja na počutje uporabnika. Naprimer; že enoslojna zasteklitev odvzame 50% zdravju in počutju potrebnega sončnega sevanja. V posebnem laboratoriju smo opazovali tudi potek osvetlitve posameznih prostorov tekom letnega in dnevnega premika zemlje glede na sonce.

03.03.2011 – Aktivna + hiša v okolici Dunaja

…nadaljevanje spodnjega članka; aktivna + hiša v okolici Dunaja