Montažne hiše ekokoncept: Tehnologija

Pri ekokonceptu izdelujemo objekte za 100 in več let. Hiše ekokoncept se ponašajo z izjemno konstrukcijsko stabilnostjo ter protipožarno in protipotresno varnostjo. S pravilnim odmikom konstrukcije od talne plošče in natančno določenimi sloji zunanjih sten, preprečimo vlagi zadrževanje znotraj konstrukcije. Vse ostalo pri naših stavbah opravijo letni časi!

 • Zunanja stena X-opti

  Debelina Opis U faktor Rw Prenesi si PDF
  (3,0) 7,0 zaključni omet 0,14 39 PDF
  160,0 izolacijska plošča
  100,0 križno lepljena plošča
  12,5 mavčnovlaknena plošča
  12,5 mavčnovlaknena plošča*
  * opcija: protipožarna mavčnovlaknena plošča

  ek

 • Zunanja stena X+

  Debelina Opis U faktor Rw Prenesi si PDF
  (3,0) 7,0 zaključni omet 0,17 47 PDF
  160,0 mineralna vlaknena izolacijska plošča
  100,0 križno lepljena plošča
  60,0 lesena masivna sušena podkonstrukcija
  50,0 mineralna volna – mehka
  12,5 mavčnovlaknena plošča
  12,5 mavčnovlaknena plošča*
  * opcija: protipožarna mavčnovlaknena plošča

  ek-max

 • Zunanja stena X-platinum

  Debelina Opis U faktor Rw Prenesi si PDF
  (3,0) 7,0 zaključni omet 0,14 55 PDF
  30,0 > lesno vlaknena izolacijska plošča
  160,0 lesena masivna sušena podkonstrukcija
  160,0 mineralna vlaknena izolacijska plošča
  100,0 križno lepljena plošča
  60,0 lesena masivna sušena podkonstrukcija
  50,0 mineralna volna – mehka
  12,5 mavčnovlaknena plošča
  12,5 mavčnovlaknena plošča*
  * opcija: protipožarna mavčnovlaknena plošča

  ek-platinum

 • Oprema

  Naši arhitekti in preverjeni izvajalci vam lahko pričarajo in izpolnijo vsako željo z estetskega in funkcionalnega vidika. Izhodiščni sestav naših objektov si lahko ogledate spodaj.

  zunanja-stenanosilni-elementi-lesena-masivna-susena-konstrukcija

  izolacija

  ZUNANJA STENA

  Ta primarni element hiše je, poleg strehe, pri nas deležen največje pozornosti; vodotesnost, prezračevanje, parna difuznost, toplotna izolacija; so parametri, ki so najbolj pomembni za zagotovitev udobja in trajnosti. Uporaba visokokavostnih komponent je bistvena. Premišljeno načrtovanje in oblikovanje detajlov ter poznavanje preverjenjih tehnologij zagotavljata izdelek, ki izpolnjuje najvišje kriterije standardov bivanja. Že leta delamo na razvoju, ki temelji na razumevanju lastnostni našega osnovnega materiala-lesa. Pohvalimo se lahko s svojo inovativno zasnovo in difuzno odprtim sistemom zunanjih sten, atraktivnimi oblikami in razgradljivimi materiali, kar dela naše hiše varčne in okolju prijazne, bivanje v njih pa je pravi užitek!

  nosilni elementi; okolju prijazna križno lepljena lesena masivna plošča

  Osnovno ogrodje hiše je sestavljeno iz lepljenih (brez formaldehidov!) masivnih lesenih plošč. Vezava plošč je izvedena v dve smeri, kar pomeni, da je klimatsko raztezanje lesa zanemarljivo, vlaga v prostorih pa se uravnava preko lesenih zunanjih sten. Ojačane so tudi tudi stabilnost konstrukcije, protipotresna varnost, ognjevarnost, toplotna ter zvočna izolacija.

  izolacija

  Steklena, mineralna in kamena volna so med najbolj tradicionalno uporabljenimi toplotnoizolativnimi materili. Glede na dostopnost in široko uporabo ter dobre izolativne oz. druge mehanske in fizikalne lastnosti, ponujajo optimalno razmerje med ceno in kakovostjo in so vštete v ceno naše osnovne ponudbe.

  Mavčnokartonske plošče, ki opcijsko zaključujejo notranji del stene so izdelane iz recikliranega papirja in mavca, trajne in visokokakovostne, odporne tudi proti mehanskim obrenitvam, zagotavljajo prijetne klimatske razmere v prostoru in so okolju prijazne.

  PREDELNA STENA

  Optimizirane za najboljši učinek v prostoru, debeline od 100 do 160 mm, izolirane z debelim slojem izolacije (mineralna/steklena volna), zaprta z mavčnovlakneno ploščo, zadovoljujejo najvišjim standardom kakovostnega bivanja. Za morebitne izredne zvočne in stenske obremenitve priporočamo ojačano opcijo, debeline 210mm z izolacijo 160 mm (ni v osnovni ponudbi na ključ) in zaključeno z mavčnovlakneno ploščo.

  medetazna-plosca

  MEDETAŽNA PLOŠČA

  Osnovni konstrukcijski element med etažami je križno lepljena masivna plošča različnih debelin, ki je lahko vidna in neobdelana obeh strani (manjši objekti, paviljoni) ali naslojena z izolacijo, estrihom in talnimi oblogami (ponudba na ključ), pod stropom zaprta z mavčno vlakneno ploščo (mali ključ in ključ). Veliko naših strank se odloči za neobdelano opcijo stropa, viden les v prostoru pa tako poudari občutek topline.

  streha-in-strop

  STREHA & STROP

  Streha je eden najpomembnejših elementov naših hiš, bodisi dvokapna bodisi ravna, nagnjena ali pohodna, vedno ji posvečamo posebno pozornost, tako pri obliki, kot uporabi. Dvokapnice s pravilno orientacijo nastavljamo soncu in nudimo prostor sončnim kolektorjem ter fotovoltaiki, medtem ko z ravnimi, pohodnimi ali ozelenjenimi (ki imajo izvrsten izolativni značaj) ustvarjajamo dodatne možnosti za bivanje na prostem…

  faktor toplotne prehodnosti: ekokoncept poševna streha U=0,17/ ekokoncept ravna nepohodna streha U=0,18
  ekokoncept ravna pohodna streha U=0,13

  fasadne-obloge

  FASADNE OBLOGE

  neprezračevana fasada

  Tankoslojna, paropropustna, ometana fasada izvedena v poljubni barvi, ponuja veliko kontrastnih barvnih opcij, ki vam jih z veseljem pomagamo ustvariti, izbirate pa lahko med široko paleto fasadnih barv slovenskega proizvajalca JUB.

  prezračevana fasada

  Naša najbolj priljubljena je lesena fasada, predvsem macesnova, ki med drugim pomaga tudi pri ohranjanju hladnejše notranje temperature v vročih mesecih. Fasadni les je obdelan tako, da je odporen proti gnitju in insektom. V kolikor se ga ne obdeluje s premazi, dobi macesnov fasadni les privlačen srebrnosiv videz. Lesena fasada je ali vijačena na lesene nosilce podkonstrukcije ali skrito pritrjena v predizdelanih panelih, pod katerimi je nameščena UV obstojna, proti vetru, dežju in soncu odporna difuzno odprta folija. Izbirate lahko med večimi vrstami fasadnega lesa v različnih polagalnih kompozicijah.

  Poljubno izvedemo tudi druge prezračevane fasade; kamnite, kompozitne fasadne plošče, kovinske…

  okenski-profili-1okenski-profil

  zasteklitev

  sencenje

  vhodna-vrata

  OKNA & VRATA

  Vrata in okna so verjetno ena izmed najbolj opaznih elementov glavnega ovoja stavbe in kjub svoji očitno praktični vlogi, dajejo stavbi tudi oblikovni značaj. Pri izbiri elementov dajemo prednost varnosti, dobremu tesnjenu, dobrim termičnim lastnostih in seveda nizkim stroškim vzdrževanja.

  V našo osnovno ponudbo so vključena visokokakovostna PVC okna s trojno zasteklitvijo in krilnim odpiranjem.

  okenski profili

  PVC okenski okvirji, (ekokoncept osnovna ponudba v beli barvi), so izdelani iz recikliranega materiala. Odlikuje jih optimalna konstrukcija in dobra zvočna ter toplotna izolativno. Ponašajo se z izjemno stabilnostjo in varnostjo, zaradi česar so primerna tudi za vgrajevanje v večje odprtine, predvsem pa so enostavna za vzdrževanje.

  Aluminijasti okenski okvirji so enostavni za vzdrževanje, hkrati pa nudijo odlično odpornost na zunanje vplive in mehanske poškodbe. Med široko izbiro barvnih odtenkov po RAL lestvici boste zagotovo našli okno po vaših pričakovanjih. Na izbiro imate tudi kombinirane aluminijasto-lesene profile.

  Lesena okna že sama po sebi ustvarjajo lepši in prijetnejši videz bivalnega okolja. Okna ustvarjajo dom – spodbujajo prijetno razpoloženje, občutek topline in udobja. V kombinaciji z ustrezno zasteklitvijo predstavljajo odličen zvočni in toplotni izolator.

  Za popolno ugodje montažne hiše ekokoncept vam v osnovni ponudbi vgradimo okna s toplotno prehodnostjo profila Uf=0,82 W/m2K.

  Z vgrajenim steklom vrednosti Ug=0,6 W/m2K se tako doseže UW˂0,75 W/m2K (energetski nivo pasivne hiše)

  zasteklitev

  Za ekokoncept hiše v Sloveniji priporočamo trojno zastekljena okna oz.troslojna okna (osnovna ponudba).

  Ključne prednosti le-te imajo v prvi vrsti opraviti z udobjem; če ste izolirali stene, streho in tla, zanemarite pa ustrezno zasteklitev,

  ustvarite, poleg energetskih izgub, neudobne hladne točke v prostoru; torej, standard zasteklitve mora ustrezati standardu izolacije drugje v hiši, toplotni ovoj hiše se mora izvesti dosledno!

  police

  Sodobne aluminijaste police so namenjene za zunanjo uporabo. Odlikuje jih izredna obstojnost, enostavno čiščenje in vzdrževanje.

  Dobavljive so v različnih barvah. Osnovne barve so bela, rjava in siva (eloksirana).

  Notranje police v osnovni ponudbi na ključ poljubno izvedemo iz treh vrst kvalitetnega granita, ki ne reagira kemično in ga je enostavno vzdrževati (debeline 2 oz. 3 cm, klasično ravno obdelane). Po želji izvedemo tudi lesene police, ki jih lahko obdelamo do poljubnega odtenka.

  senčenje

  Okna usmerjena k jugu naj spuščajo veliko sončne svetlobe v zimskem času, v vročih mesecih pa ravno obratno. Dejstvo,da se za ohlajanje preveč izpostavljenih prostorov potrebuje več energije kot za ogrevanje, zato priporočamo zunanja senčila, ki kot taka edina ne delujejo kot pasivno grelno telo v poletnem času.

  Previsi in nadstreški, ki so ustrezno nameščeni in orientirani omogočajo najbolj učinkovito senco v poletni vročini . Če je pravilno usmerjen, bo previs pozimi spuščal sončno svetlobo skozi okna, kar bo posledično hišo dodatno segrelo. Pri ekokonceptu hiše oblikujemo in jih vmeščamo v prostor tako, da so ravno previsi kjučni za energetsko učinkovitost objekta dodatni užitek v bivanju.

  Zunanje žaluzije lahko zmanjšajo sončni toplotni pribitek v poletnih mesecih tudi do 65% proti jugu in do 77% proti zahodu. Prav zaradi fleksibilnosti in energetske učinkovitosti tovrstno senčenje tudi največkrat priporočamo. Najpogosteje se naše stranke odločajo za aluminijaste žaluzije,v tipski elegantni sivi barvi.

  vhodna vrata

  V našo osnovno ponudbo so vključena vrhunska aluminijasta vhodna vrata Pirnar (opcija) v beli barvi, z visokokakovostnim sistemov profilov, tritočkovno varnostno ključavnico s kavlji, izolativnim polnilom debeline 45 mm, trojnim tesnenjem okvirja in krila, cilindričnim vložkom za varnostno funkcijo v sili. Estetski ročaj na zunanji strani in notranja kljuka sta iz nerjavečega jekla (inox).

  notranja vrata & kljuke

  Notranja vrata v naši osnovni ponudbi so kovostno izdelana, v brezčasni beli barvi ali v imitaciji furnirja, trpežna in enostavna za vzdrževanje. Nerjaveče jeklo je material, ki ga je mogoče 100% reciklirati, odporno je na korozijo, praske in je enostaven za vzdrževanje. V naši osnovni ponudbi je na voljo več opcij visokakovostnih notranjih kljuk iz nerjavečega jekla nizozemskega proizvajalca Van Leeuwen iz njihove serije Ital.

  sanitarna-keramikaarmature

  podometni-kotlicek

  SANITARNA OPREMA & SANITARNA KERAMIKA

  sanitarna keramika

  Tudi pri izbiri sanitarne keramike ničesar ne prepuščamo naključju, zato priporočamo sanitarno keramiko proizvajalca Catalano, kjer poleg vrhunskega oblikovanja, uporabljajo prvorazredne surovine, brez dodajanja toksičnih, škodljivih ali tveganih primesi. Vsi njihovi izdelki so s pomočjo nanotehnologije površinsko obdelani tako, da voda na njih ne zastaja in so enostavni za čiščenje.

  V osnovni ponudbi lahko izbirate med izdelki določenih linij.  Kolikor slednje niso na voljo, jih nadomestimo z izdelki določenih linij visokokakovostnih proizvajalcev Hatria ali Dolomite..

  armature

  Z obilico dobrih idej in inovativnih izdelkov, je avstrijsko podjetje Kludi že vrsto let eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev armatur za kuhinje in kopalnice. Kludi izdelki združujejo svež, mlad dizajn z inovativno tehnologijo. Njihove armature so opremljene z ECO ozračevalnikom, ko vodo dodatno obogati s prednostmi kisika. V osnovni ponudbi lahko izbirate med izbranimi izdelki Logo Neo.

  podometni deli (kotliček + podkonstrukcija)

  Podometni splakovalniki Geberit v naši osnovni ponudbi so klasiki sodobnih kopalniških sistemov in so bili v zadnjih več kot 40 letih nameščeni že milijonkrat širom po svetu. Odlikuje jih njihova pregovorna zanesljivost. S funkcijama dvokoličinskega in start/stop splakovanja ter z nastavljivimi splakovalnimi količinami mehanizem samodejno varčuje z vodo.

  elektricne-komponentestikala

  ELEKTRIKA & RAZSVETLJAVA

  električne komponente

  Naše ekokoncept montažne hiše lahko opremimo s sitemom avtomatizacije doma, ki ga je mogoče prilagoditi na individualne potrebe. Z uporabo najnovejše brezžične tehnologije ponuja skoraj stoodstotno funkcijsko razpoložljivost. Samodejne naprave je enostavno namestiti, nadzorovati in upravljati s stikalom, daljinskim upravljalnikom ali pametnim telefonom in ponuja v skoraj vseh situacijah bivanja doma praktično rešitev (vklapljanje luči, samodejno vklapljanje luči, regulacija temeperature, centralno zaklepanje, regulacija senčenja,vklop alarma,…)

  stikala vtičnice luči

  Sistem avtomatizacije doma omogoča poljubno nameščanje stikal v prostoru, saj so ta le nalepljena na površino.

  V osnovni ponudbi so v posameznem prostoru predvideni eno stikalo in dve vtičnici, luči se izvedejo kot nadometne stenske, nameščene 30 cm pod stropom. V skladu z željami se pri posameznem projektu prilagodimo individualnim potrebam naših strank.

  stopnice

  STOPNICE

  lesene kovinske steklene

  Stopnice izvedemo iz visokokakovostnega trajnega masivnega bukovega lesa. Izbirate lahko med kovinsko (inox) ali leseno ograjo s pripadajočimi prečkami. Z zaključki in oblogami se stilsko in funkcionalno prilagodimo Vašim zahtevam. Lesene nastopne ploskve obdelamo v skladu z Vašimi željami (oljeno, lakirano, temnjeno do odtenka pohištva ali parketa).

  parket

  ZAKLJUČKI IN OBLOGE

  parket

  Pri izbiri pravega lesa za naše hiše smo pri ekokonceptu zelo natančni in talne obloge niso izjema; položimo Vam gotovi, visokokakovostni hrastov, primeren za talno gretje.

  Seveda pa lahko dodatno izbirate med široko paleto lesenih parketov.

  keramične ploščice

  Sodobne proizvodne tehnike omogočajo nešteto oblikovnih in barvnih opcij pri izbiri keramike, ki je še vedno najbolj prodajana kopalniška obloga. V osnovni ponudbi Vam položimo in dobavimo keramične ploščice v vrednosti do 17,00 Eur/m2 (z DDV).

  barva

  Vse stene Vam v osnovni ponudbi detajlno obdelamo (kitanje, glajenje, brušenje) in prebarvamo z belo JUPOL Classic barvo, ki, zaradi izjemno nizke vsebnosti lahkohlapnih organskih snovi, velja za ekološko barvo.

  barve

  SVETOVANJE PRI OPREMI IN IZVEDBA POHIŠTVA PO NAROČILU

  Z vami ustvarjamo dom po meri. Svetujemo Vam pri izbiri materialov, barv in opreme.

  Z Vami razvijamo vizijo Vas strokovno pripeljemo do željenega sloga.

  Oblikujemo Vam tudi pohištvo po meri, ki ga naši zanesljivi partnerji vrhunsko izdelajo in sestavijo.

  ekokoncept, za popoln užitek v bivanju! ; )

  PDF

 • Energetska izhodišča

  NEG – nizkoenergetska gradnja

  S pravilno izbiro materialov, dimenzioniranjem in dobro izolacijsko zasteklitvijo lahko že z minimalnimi sredstvi dosežemo nizkoenergijski objekt. Za ogrevanje tovrstnih stavb so primerne nižje temperature dovoda, kar omogoča izkoriščanje alternativnih virov toplote. Poleti enako tehnologijo uporabimo tudi za za hlajenje prostorov, saj se z globalnim segrevanjem in večjimi okenskimi površinami, maksimalna poraba energije iz zimske seli na poletno sezono.

  energetske-potrebe-pri-enodruzinski-hisi

  letna-toplotna-bilanca

  Za 3-litrsko nizkoenergijsko hišo velja:
  – specifične toplotne izgube – 20 W/m²
  – raba energije za ogrevanje
  – 20-30 kWh/m²a

  Za doseganje teh normativov so potrebne naslednje vrednosti toplotne prehodnosti (Umax) elementov ovoja stavbe:
  – zunanje stene in stene proti neogrevanemu podstrešju ≤ 0,18 W/m²K – strop nad neogrevano kletjo ≤ 0,30 W/m²K
  – poševna streha nad ogrevanim podstrešjem 0,15-0,20 W/m²K
  – tla na terenu pri talnem ogrevanju ≤ 0,30 W/m²K
  – odprtine (steklo in okvir) ≤ 1,5 W/m²K (dvojna zasteklitev)

  Pri ekokonceptu se torej zavedamo pomembnosti alternativnih virov kot sta sonce in veter.
  Sonce ponuja pomemben del energije za ogrevanje, pripravo tople vode in nenazadnje elektrike. Ločujemo:
  – aktivni solarni sistem (sprejemniki sončne energije – fotovoltaika)
  – pasivni solarni sistem (velike zastekljene površine proti jugu)

 • Ogrevanje, hlajenje in prezračevanje

  toplotna-crpalka-300x300
  Toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje električno energijo. Porabi jo približno 3 – 5 krat manj, kot proizvede koristne toplote za ogrevanje. Ogrevalna toplotna črpalka, ki kot vir toplote koristi vodo ali zemljo, ponavadi delujeje samostojno, tista, ki pa kot vir toplote koristi zunanji zrak, deluje samostojno ali pa v kombinaciji z že obstoječim ogrevanjem na kurilno olje, plin ali drva. Pri ekokonceptu “stavimo” na toplotno črpalko zrak/voda. Investicija vgraditve zračne toplotne črpalke k obstoječemu sistemu se povrne razmeroma hitro! To je odvisno predvsem od količinske rabe predhodnega energenta.
  ekokoncept Vam ponuja svetovanje, projekt in montažo toplotnih črpalk, talnega in radiatorskega ogrevanja ter hlajenja za vse izbrane objekte!

   

   

  toplotna-crpalka-kronoterm-300x300
  Hlajenje postaja čedalje večja postavka pri letnih stroških bivanja. Ob upoštevanju osnovnih fizikalnih lastnosti in osenčenja, se tudi pri sodobno zasnovanih objektih z velikimi steklenimi površinami, lahko ustrezno zavarujemo proti pregrevanju. Za naš GEO prostor je 1,20 m previsa na klasični 2,50 m visoki stropni višini dovolj za kvalitetno poletno senčenje. Zelo “naraven” prijem je tudi zasaditev ustreznega zelenja ob fasadi, npr. trte, ki ima ob poletni pripeki velike, gosto nizane liste. Slednji v jesenskem času odpadejo in s tem omogočijo soncu ogrevanje fasade in vstop globoko v notranje prostore.
  ekokoncept Vam svetuje toplotne črpalke reverzibilne izvedbe, ki so namenjene za zunanjo postavitev na ustrezen podstavek. Takšno ogrevalno / hladilno telo je primerno za talna, stenska ter konvektorska ogrevala. Za pripravo sanitarne vode vgradimo sanitarno toplotno črpalko z bojlerjem in vgrajenim električnim grelcem. Primerne so predvsem za bivalenten način delovanja, skupaj z ogrevalnim kotlom ali električnim grelcem, medtem ko lahko na Primorskem delujejo tudi povsem samostojno.
  ekokoncept prisega na slovenskega proizvajalca TERMOTEHNIKA.

  izmenjevalec-zraka-z-rekuperacijo-toplote
  Ugodno počutje in sposobnost koncentracije za delo v prostoru, pa naj bo to bivalni ali delovni prostor, sta odvisna od vrste dejavnikov, kot so temperatura, osvetljenost, gibanje zraka, hrup in podobno, med njimi pa je eden najpomembnejših dejavnikov kakovost zraka. V zraku mora biti zadosten delež kisika, primerna zračna vlaga, nemoteča količina vonjav in tako majhna količina škodljivih snovi, da naše zdravje ni ogroženo.

  Razlikujemo naravno, kanalsko in prisilno prezračevanje. Pri ekokonceptu smo zagovorniki naravnega prezračevanja oz. prezračevanja na lokalni, enoprostorski ravni. V te namene ponujamo odličen lokalni rekuperator za posamezno vgradnjo in enostavno vzdrževanje.

  Stenski izmenjevalec zraka z rekuperacijo toplote izdelan za uporabo v posamičnih prostorih, kot so:
  – sobe
  – kopalnice
  – WC
  – utility, itd.

  ekokoncept-recuperator

  Enostavna namestitev v predpripravljeno cev premera 100 mm. Recuperator lahko sedaj kupite tudi pri nas. ( 279,00€ + DDV )