Neskončno stopnišče

Neskončno stopnišče

20. 01. 2014

Escher-jevsko inštalacija oz. montažno skulpturo petnajstih stopnišč je za Londonski oblikovalski festival 2013 oblikoval in sestavil arhitekturni biro dRMM.

Les iz katerega so zgrajena stopnišča je ameriški les tulipanovca, ki že sicer velja za izjemno trden les, tukaj pa je prvič uporabljen v obliki križnolepljenih panelov. Slednji imajo odlično razmerje med težo in trdnostjo, kar je še posebaj pomembno za mobilne projekte, kot je neskončno stopnišče. Vertikalni elementi panelov, ki so v funkciji ograje, s svojim nenavadnim prekrivanjem, še dodatno ustvarijo optično iluzijo.

Vertikalni labirint je do 10. Oktobra lani stal na zelenici pred galerijo Tate Modern, ker pa je za razliko od opeke, modualarni les lahek, suha gradnja pa hitra in enostavna, ga je mogoče večkrat reciklirati in uporabiti na drugem mestu. Ime neskončnih stopnic se tako ne nanaša na dolžino ali višino pač ma na neskočne zmožnosti rekonfiguracije te nenavadne skulpture!