ekokoncept = užitek v bivanju

Naše poslanstvo je izdelava vrhunsko oblikovanih, uporabniku in okolju prijaznih hiš. Montažne hiše in informacije, ki Vam jih nudimo s področja lesene gradnje, so predmet natančnega pregleda in usklajevanja z aktualnimi standardi na tem področju.

 • ekokoncept, lesena gradnja, d.o.o.

  ekokoncept

  Montažne hiše ekokoncept

  se lahko pohvalijo s funkcionalno zasnovo, visokokakovostno izvedbo in mednarodno nagrado za design Reddot! Veseli smo, da kljub precejšnjemu preslikavanju naših inovativnih tlorisnih zasnov, uspemo prednjačiti tudi z enostavnimi tehnološkimi rešitvami iz naše okolice. Primer koriščenja naravnih potencialov zemeljske konstante je ek 033…

  Smo tukaj, da ostanemo!

  Z gradnjo objektov po naročilu se ukvarjamo že skoraj dve desetletji od leta 1998. Ponosni smo na uspešno zgrajene odnose z našimi naročniki in lastne dosežke na področju trajnostne gradnje. Ponosni smo, da delujemo kot družinsko podjetje. Smo ravno prav veliki, da se lahko posvetimo nekaj odličnim projektom na letni ravni in strankam nudimo pozornost, ki si jo zaslužijo!

  Gradimo za vsakogar

  Cenovni razpon naših objektov je od 5 do 500 tisoč in več evrov. Kot profesionalci v stroki, se naši arhitekti in gradbeni inženirji posvečajo vsem, še tako nekonvencionalnim projektom in objektom. Vsak projekt je za nas enako pomemben. Naše stranke imajo visoka pričakovanja in tega si želimo še v prihodnje!

  Proizvedeno v Sloveniji

  Montažne hiše ekokoncept se izdelujejo in dodelujejo v Sloveniji. V lesnem obratu, s pomočjo sodobnih tehnologij, pripravijo in izdelajo vse dodatne elemente ter nudijo podporo v vseh fazah izgradnje, dodelave in montaže.

 • Projekti

  Skupina ekokoncept je z nabiranjem znanja v Avstriji, Švici in skandinavskih deželah pridobila ustrezna znanja za uresničitev najzahtevnejših projektov lesene nizkoenergijske gradnje. Ni pomembno, za katero gradbeno fazo in katere segmente iz dodatne ekokoncept ponudbe boste izbrali, vedno lahko računate na strokoven odnos in točnost pri dogovorjenih rokih. Vse ponujene hiše ekokoncept so predprojektirane in pripravljene za umestitev na Vašo parcelo.
  V primeru posebnih želja, Vam bomo z veseljem svetovali in Vam postavili individualizirano hišo! Uredili Vam bomo vso dokumentacijo in pridobili gradbeno dovoljenje!

  projekti-ekokoncept

  NAŠE STORITVE IN USLUGE SO:

  – projektna dokumentacija PGD, PZI, PID – geodetske storitve (posnetek, zakoličba, vpis objekta s hišno številko…)
  – zemeljska in zidarska dela pred leseno konstrukcijo
  – vodovodne in meteorne inštalacije, čistilne naprave, shranjevalnike vode…
  – postavitev objekta, krovska in fasaderska dela – zaključna obrtniška dela (tlaki, stene, ogrevanje/hlajenje/prezračevanje… )
  ureditev vrta in okolice
  – pridobivanje uporabnega dovoljenja

  Objekti izdelani v podjetju ekokoncept imajo 30 LETNO GARANCIJO na konstrukcijo!

  Naši kupci so samo tisti zadovoljni kupci!

 • Financiranje

  banka-koper

  ekokoncept vam ponuja ugodne možnosti financiranja !

  sberbank

  A) ZELENI KREDIT za nizkoenergetske zgradbe
  – brez stroškov odobritve!
  – ugodna obrestna mera,
  – dolga odplačilna doba do 360 mesecev,
  – visok maksimalni znesek kredita do 100.000,00 EUR,
  – različni načini zavarovanja.

  eko-sklad-slovenski-okoljski-javni-sklad

  B) JAVNI POZIV 24SUB-OB14 s strani Eko sklada

  Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

  C – vgradnja toplotne črpalke za pripravo sanitarne tople vode in / ali centralno ogrevanje stanovanjske stavbe
  H – vgradnja prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stanovanjski stavbi
  I.a – gradnja ali nakup pasivne oziroma skoraj nič energijske stanovanjske stavbe

 • Miselni vzorec

  uzitek-v-bivanju

  Marsikdo si svoje bodoče hiše ne more popolnoma predstavljati ‘v živo’. Pred-projektirani ali gotovi objekti naročnikom nudijo izhodišče in vpogled v primere oblikovnih in funkcionalnih rešitev. Pri ekokonceptu smo v stalni ponudbi združili funkcionalnost in estetiko v paket sodobnih montažnih hiš, v katerih smo skušali zajeti širši spekter želja in načinov bivanja. Glede na dosedanji odziv, smo z našo ponudbo vzbudili zanimanje velikega števila kupcev doma in v tujini. Naše hiše so plod skrbnega načrtovanja. Upoštevamo informacije, pridobljene iz neposrednega stika z dejanskimi in potencialnimi naročniki, upoštevajoč današnji tempo življenja.
  ekokoncept hiše so sinonim za kakovost, individualnost in inovacijo. Naša zavezanost visokim standardom kakovosti pomeni stalna prizadevanja za doseganje le-teh.
  Sledimo novim tehnologijam na različnih področjih, kot so načrtovanje proizvodnje, izdelave, transporta, montaže ipd.
  Navdihuje nas prihodnost. Naša strast za “užitek v bivanju” in zadovoljstvo pri delu z ljudmi, so motivacijski dejavniki, ki iz nas izvabijo najboljše.
  V središču naših naporov in dejavnosti je stranka, skupaj s svojimi željami, pogoji in zamislimi.
  Užitek v bivanju ni samo naš slogan, temveč tudi naša filozofija!

 • Les kot konstrukcija

  tabela-primerjava-lastnosti-les

  Zakaj les? Les je okolju prijazna rešitev za gradnjo hiš, življenje v leseni montažni hiši je udobno in zdravo.
  Drevo za svojo rast porablja CO2 in proizvaja kisik, zato je bivanje v leseni hiši dobro za zdravje, zlasti za ljudi, ki trpijo zaradi astme in drugih alergijskih bolezni. Zanj je značilna nizka toplotna prevodnost, odlične izolativne lastnosti, kar se odraža v zmanjšani porabi energije za ogrevanje v zimskem času in ugodni poletni klimi.
  Les je za naše kraje avtohton material in zahteva manj proizvodnega procesa kot drugi gradbeni materiali.
  Les za bivanje ponuja veliko prednosti, ki jih je potrebno izkoristiti!
  Ljudje imamo lesene hiše vse raje, saj prihajajo “naravnost iz narave”.

  Ali lesena stavba uspešno kjlubuje času?

  Les je kot gradbeni material zelo vzdržljiv, kar dokazujejo tudi več kot 1.000 let stara cerkev na Norveškem, več kot 1.500 let star kompleks tempeljev na Japonskem ter predmeti iz egipčanske grobnice, ki so stari več kot 3.500 let,… Če je les pravilno obdelan in konzerviran, ima skoraj neomejeno življensko dobo.

  Ali les zahteva veliko vzdrževanja?

  Zračnost in prosti prehod vlage imata posebaj pomembno vlogo pri vzdrževanju lesa. Fasade, izdelane po ustreznih merilih, preprečujejo vdor vlage v strukturo stavbe, omogočajo ustrezno odtekanje površinskih voda in, zahvaljujoč dobremu kroženju zraka, zagotavljajo hitro sušenje lesenih komponent. Barva neobdelanega lesa varira od rjave, srebrnosive do temnorjave barve, glede na nadmorsko višino, podnebje in lego. Te barvne variacije so samo fine površinske plasti, ki pod sabo ščitijo popolnoma zdrav les.

  Les je vnetljiv – ali je lesena hiša ognjevarna?

  Les gori počasi in enakomerno. Hitrost gorenja je mogoče natančno določiti, zato pri lesu zlahka dosežemo standarde ognjevarnosti. Les pri visokih temperaturah dolgo ohrani nosilnost, medtem ko ostali gradbeni materiali že popolnoma izgubijo svoje lastnosti (npr. jeklo). Dejstvo je, da nevarnost požara pri lesenih objektih ni večja kot pri drugače grajenih, saj največje tveganje pri gorenju povzroča notranja oprema.

 • Partner ekokoncept

  partner-binderholz partner-bramac partner-mizarstvo-jezersek
  partner-kronoterm partner-knauf-insulation partner-pirnar