Bamboo pavilion – Taiwan

Bamboo pavilion – Taiwan

29. 11. 2018

Bamboo paviljon, Taichung, Taiwan, ZUO studio, 2018

 

V studiu ZUO studio so nenavaden paviljon oblikovali za svetovno razstavo flore v Taichungu. Projekt je zasnovan na podlagi želje izraziti naravne lepote Tajvana. Navdih so jemali iz deželne slikovite gorske verige. Paviljon tako ponazarja reliefno strukturo obdano z vodo, v notranjosti pa se obiskovalec počuti, kot na sprehodu skozi bambusov gozd. Narvna svetloba pronica skozi pleteno strukturo strehe in svetlobnikov.

Pri gradnji so po zasnovi avtorjev uporabili izključno lokalne materiale, predvsem moso in makino bambus. Dimenzija same stavbe tako prikaže trdnosta a hkrati fleksibilnost in konstrukcijsko uporabnost omenjenih materialov. Čudovit, inovativen projekt, izveden spoštujoč tradicijo in avtohtone graditevne prakse.

 

Vir: www.designboom.com

fotografije © shih-hong, yang